Wyszukaj w katalogu
Polecane firmy
CukierniewPolsce.pl

BEMA Sp. z o.o. - Polski Producent Maszyn i Urządzeń

zobacz
CukierniewPolsce.pl

Greek Trade Sp. z o.o.

zobacz
Poleć nas innym
Aktualności

Targi Branżowe Savpol 2017

11-10-2017

 

Tegoroczna edycja Targów Branżowych Savpol zakończyła się wielkim sukcesem. Odświeżona formuła autorskich targów, zamiast corocznych dni otwartych, to nowa jakość w branży piekarniczej, cukierniczej, lodziarskiej i HoReCa, która zyskała duże uznanie u naszych partnerów biznesowych.
    Targi Branżowe Savpol 2017 odbyły się w dniach 29-30 września 2017 roku w nowoczesnym Międzynarodowym Centrum Kongresowym w ścisłym centrum Katowic w sąsiedztwie znanego wszystkim Spodka. Atrakcyjna lokalizacja to nie jedyna nowość na naszych targach. W tym roku zdecydowaliśmy się na dwudniową edycję, by umożliwić uczestnictwo w nich jak największej ilości osób. Cieszy nas znakomita frekwencja wśród osób odwiedzających, a szczególnie to, że w targach uczestniczyli Klienci z całej Polski. 
    Po raz pierwszy zorganizowaliśmy Ogólnopolskie Mistrzostwa Savpol dla cukierników, piekarzy i lodziarzy z atrakcyjnymi nagrodami dla najlepszych w swoim fachu. Udoskonaliliśmy także naszą Strefę Pokazową, w której technolodzy, doradcy kulinarni oraz zagraniczni eksperci zaprezentowali praktyczne zastosowanie produktów z naszej oferty oraz mnóstwo inspiracji. 
    Uczestnictwo w targach branżowych było również okazją do zapoznania się z aktualnymi trendami na nadchodzący sezon jesienno-zimowy. Zresztą liczne nowości produktowe oraz inspirujące koncepty to elementy nieozdownie towarzyszące wydarzeniom organizowanym przez naszą firmę. Największe zainteresowanie wzbudziły nowości produktowe m.in. jesienne smaki lodów na komponentach Fabbri, słone przekąski na bazie mieszanek AlfaPro Granix, kawy Malongo, tartaletki Confiletas czy margaryny Vortella. Na szczególną uwagę zasługiwały liczne, inspirujące koncepty - innowacyjna i mobilna lodziarnia w kontenerze, food fingers, fit śniadania, kanapki na wiele sposobów i bakery corner.
    W Strefie Wystawowej pojawiło się jeszcze więcej dostawców niż w poprzednich edycjach. W tegorocznych targach wzięło udział blisko 80 firm z całego świata, prezentując bogatą ofertę surowców oraz specjalistycznego sprzętu dla branży piekarniczej, cukierniczej, lodziarskiej i HoReCa. 
    Atrakcją wieczoru pierwszego dnia targów był występ kabaretowy Cezarego Pazury. Znany aktor zaprezentował przezabawne monologi, którymi bez problemu zdobył całą publiczność zgromadzoną w katowickim MCK-u.
    Jeszcze raz chcemy podziękować w tym miejscu wszystkim uczestnikom Targów Branżowych Savpol 2017. Cieszą nas niezwykle pozytywne opinie napływające do nas z wielu stron - od Klientów, Wystawców i przedstawicieli prasy branżowej. Wiemy, że to ogromne wydarzenie, które zbiegło się z 25-leciem istnienia firmy Savpol, nie odbyłoby się bez Państwa udziału. 

 

s17

Tegoroczna edycja Targów Branżowych Savpol zakończyła się wielkim sukcesem. Odświeżona formuła autorskich targów, zamiast corocznych dni otwartych, to nowa jakość w branży piekarniczej, cukierniczej, lodziarskiej i HoReCa, która zyskała duże uznanie u naszych partnerów biznesowych.   

Targi Branżowe Savpol 2017 odbyły się w dniach 29-30 września 2017 roku w nowoczesnym Międzynarodowym Centrum Kongresowym w ścisłym centrum Katowic w sąsiedztwie znanego wszystkim Spodka. Atrakcyjna lokalizacja to nie jedyna nowość na naszych targach. W tym roku zdecydowaliśmy się na dwudniową edycję, by umożliwić uczestnictwo w nich jak największej ilości osób. Cieszy nas znakomita frekwencja wśród osób odwiedzających, a szczególnie to, że w targach uczestniczyli Klienci z całej Polski.    

Po raz pierwszy zorganizowaliśmy Ogólnopolskie Mistrzostwa Savpol dla cukierników, piekarzy i lodziarzy z atrakcyjnymi nagrodami dla najlepszych w swoim fachu. Udoskonaliliśmy także naszą Strefę Pokazową, w której technolodzy, doradcy kulinarni oraz zagraniczni eksperci zaprezentowali praktyczne zastosowanie produktów z naszej oferty oraz mnóstwo inspiracji.    

Uczestnictwo w targach branżowych było również okazją do zapoznania się z aktualnymi trendami na nadchodzący sezon jesienno-zimowy. Zresztą liczne nowości produktowe oraz inspirujące koncepty to elementy nieozdownie towarzyszące wydarzeniom organizowanym przez naszą firmę. Największe zainteresowanie wzbudziły nowości produktowe m.in. jesienne smaki lodów na komponentach Fabbri, słone przekąski na bazie mieszanek AlfaPro Granix, kawy Malongo, tartaletki Confiletas czy margaryny Vortella. Na szczególną uwagę zasługiwały liczne, inspirujące koncepty - innowacyjna i mobilna lodziarnia w kontenerze, food fingers, fit śniadania, kanapki na wiele sposobów i bakery corner.   

W Strefie Wystawowej pojawiło się jeszcze więcej dostawców niż w poprzednich edycjach. W tegorocznych targach wzięło udział blisko 80 firm z całego świata, prezentując bogatą ofertę surowców oraz specjalistycznego sprzętu dla branży piekarniczej, cukierniczej, lodziarskiej i HoReCa.    

Atrakcją wieczoru pierwszego dnia targów był występ kabaretowy Cezarego Pazury. Znany aktor zaprezentował przezabawne monologi, którymi bez problemu zdobył całą publiczność zgromadzoną w katowickim MCK-u.   

Jeszcze raz chcemy podziękować w tym miejscu wszystkim uczestnikom Targów Branżowych Savpol 2017. Cieszą nas niezwykle pozytywne opinie napływające do nas z wielu stron - od Klientów, Wystawców i przedstawicieli prasy branżowej. Wiemy, że to ogromne wydarzenie, które zbiegło się z 25-leciem istnienia firmy Savpol, nie odbyłoby się bez Państwa udziału. 

sl


logo
Patronem Targów

polagrafoodtargikielcepakfoodgastro-hoteltargi krakowsweettarghoreca2012mtgfairexpoeurogastromttargiworldhoteleurotargiworldfoodtechnologiaprodlentewencGastroArenamazuryhoreca